2013. november 28., csütörtök

Fondant torta

Málnás (mini) fondant torta





Elkészítési idő: 3,5 -4 óra


Hozzávalók(18 cm):
Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor

Málnakrém:
  • 25 dkg fagyasztott málna
  • 50 g cukor
  • 2 ek zselatin + 4ek víz
  • fél cs. pudingpor + 4 ek cukor+ 1,5 dl tej
  • 1 dl habtejszín + fél cs. habfixáló+ 2 kk cukor

Fondant:
  • Ugyanúgy csináltam, mint itt csak összesen kb 650-700 g cukorral, sokkal könnyebb volt így nyújtani és dolgozni vele.

Elkészítés:
  1. Süssük meg a piskótát.
  2. A málnát főzzük össze a cukorral.
  3. Csináljuk meg a pudingot, és turmixoljuk össze a málnával.
  4. A zselatint keverjük össze langyos vízzel, majd forraljuk össze. Adjuk a málnakrémhez.
  5. Ha kihűlt, verjük fel a habtejszínt és finoman forgassuk hozzá.
  6. A három részre vágott piskótát kenjük meg a málnakrémmel. (Nekem maradt ki krém, de kit érdekel,nyammiii)
  7. Nyújtsuk ki a fondant-t, majd helyezzük a tortára, amit előzőleg megkentünk vékonyan vajkrémmel.
  8. Ízlés szerint díszítsük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése