Málnás (mini) fondant torta
Elkészítési idő: 3,5 -4 óra
Hozzávalók(18 cm):
Tészta:
- 4 tojás
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
Málnakrém:
- 25 dkg fagyasztott málna
- 50 g cukor
- 2 ek zselatin + 4ek víz
- fél cs. pudingpor + 4 ek cukor+ 1,5 dl tej
- 1 dl habtejszín + fél cs. habfixáló+ 2 kk cukor
Fondant:
- Ugyanúgy csináltam, mint itt csak összesen kb 650-700 g cukorral, sokkal könnyebb volt így nyújtani és dolgozni vele.
Elkészítés:
- Süssük meg a piskótát.
- A málnát főzzük össze a cukorral.
- Csináljuk meg a pudingot, és turmixoljuk össze a málnával.
- A zselatint keverjük össze langyos vízzel, majd forraljuk össze. Adjuk a málnakrémhez.
- Ha kihűlt, verjük fel a habtejszínt és finoman forgassuk hozzá.
- A három részre vágott piskótát kenjük meg a málnakrémmel. (Nekem maradt ki krém, de kit érdekel,nyammiii)
- Nyújtsuk ki a fondant-t, majd helyezzük a tortára, amit előzőleg megkentünk vékonyan vajkrémmel.
- Ízlés szerint díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése