2013. november 19., kedd

Mikulás muffin.

Kicsit hangolódjunk a mikulásra a gyerekek nagyon kedvelek a mikulást eredeti neve: Szent Miklós.
Itt van egy könnyű és egyszerű muffin recept:

 Alapanyagok
  • cukrozatlan kakaópor
  • liszt
  • vaj
  • tojás
  • sütőpor 
  • cukor
  • csokoládé
 

Hozzávalók / 4 adag

kb 8 darabhoz:
  • 70 g puha vaj
  • 60 g cukor
  • 1 tojás
  • 90 g liszt
  • fél tk sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tábla csoki (lehet ét vagy tejcsoki vagy ami épp van otthon)
Elkészítés
  • A muffin sütőbe beletesszük a muffin papírokat, előmelegítjük a sütőt 190°C-ra.
  • A puha vajat, cukrot, és a tojást kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport, és csomómentesre keverjük.
  • Vizes evőkanállal a tészta felét a muffionpapírokba kanalazzuk (kb. fél evőkanálnyi megy bele), ráhelyezünk egy kocka csokit, és mehet rá még fél ek tészta.
  • 20 percig sütjük a sütit, majd melegen fogyasztjuk, amíg még folyékony a belseje.
  1. sütési hőfok: 190°C °C
  2. sütési mód: hőlégkeveréses
 Díszítés:
Ez a lelke az egész süteménynek a keselyére keverjünk bármilyen krémet amit szeretnénk hozzá 3 fajta színű cukorka kel hozzá:
  • fekete (kicsi)
  • piros (nagy és nagyon apró szerű is kell)
  • fehér (közepes)
A fekete cukorka a szeme a nagy piros az orra az apró piros a sapkája  és a fehér a prém rész. A kókusz reszelék a szakállához kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése